"Sanningen är den att varje ögonblick,

steg för steg,

måste man konfrontera det man

tänker och det man känner,

med det man gör och den man är"

 

Katta Hammelfelt Mikkelsen

 

Här nedan kan du skicka in intresseanmälan till att bli medlem i RoSER. Det går även bra att maila frågor du har kring organisationen.

 
 
 

För kontakt:

 

RoSER - Riksorganisationen för SER terapeuter

c/o Hammelfelt Mikkelsen

Strandgatan 27

26332 Höganäs

 

info@roserihbg.se

Vår värdegrund bygger på den humanistiska psykologin:

Vi tror på att människan föds med positiva och sociala möjligheter och att det inom människan finns ett genuint och äkta Själv som vill förverkliga människans potential.

 

Vi ser på motgångar som utvecklingsmöjligheter och att livet i sig själv och terapi ger människan en möjlighet att utvecklas och växa för att möta ens äkta och genuina själv.

Rödbetsbullar 225° ca 30 minuter

 

15-20 bullar

 

25 g jäst

700 gram fingervarmt vatten

2 msk olivolja

2 äggvitor

1 msk flytande honung

2 tsk salt

200 g rårismjöl, går även med rismjöl

150 g bovetemjöl

50 g majsmjöl

50 g majsstärkelse

15 g nyponskalmjöl

35 g fiberhusk

2 färska rödbetor

 

Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olivolja, äggvitor och honung i en bunke eller degblandare. Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa ordentligt samman degvätskan med slev eller degblandare. Fortsätt blanda någon minut.

Låt degen jäsa 1-11/2 timme till ca 50% större storlek.

Skala och riv rödbetorna grovt och blanda ner i degen. Dela degen i ca 15 - 20 bitar, rulla med fuktade händer till bullar utan att knåda och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 40 minuter till, tills de är ca 30 % större.

Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan du serverar.

 

Tips! Det går utmärkt att byta ut rivna rödbetor mot rivna morötter eller lingon.

Årsmöte 2016

 

Då var årets Årsmöte genomfört.

 

Trots att deltagarantalet kraftigt försvann på grund av sjukdomar och resor så blev den ändå av.

 

Och vilken kärlek och läkande kraft den energin som infinner sig har

när 7 stycken kvinnor av liknande tankar och värderingar samlas.

 

Trots att rösten svek mig efter halva tiden, för att till slut försvinna helt känner åtminstone jag mig helt nöjd och tillfredsställd.

 

Precis som året innan startade vi med ett regelrätt årsmöte. Här presenterades hur den nya styrelsen ser ut. Katta HM sitter kvar i minst 1 år till som ordförande, Synnöve FG sitter också kvar 1 år till som vice ordförande, Paula HS valde att sitta kvar som sekreterare i minst 2 år till, Soha avgår som kassör och ersätts av Åsa JT. Carina C och Paula FW har blivit utbytta som suppleanter och ersätts nu av Åsa A och Malin O. Jag ser fram emot ett samarbete med den nya styrelseledmoterna och tackar de som avgått för ett gott samarbete och att ni ska veta att utan er i starten hade detta fortfarande varit på ett tankestadium.

 

Trots att jag möjligen varit en drivande idealist och optimist har jag ändå känt ett visst inre motstånd. Men med facit i hand så har vårt medlemsantal ändå ökat i antal. Fantastiskt!

 

 

Fler möten

Vi är alla rörande överens om att vi som organisation behöver träffas oftare.

Vi bestämmer därför att RoSER ska ha ett stående möte på våren och ett på hösten. Vårmötet ska ligga sista helgen i mars. Det innebär att ni redan nu kan skriva in i er kalender att söndagen den 26/3 2017 i Broby är det RoSERs Vårmöte. Höstmötet ligger som redan bestämt kvar till första helgen i oktober.

 

Facebook

Vi pratade om vår interna Facebooksida och beslutade att försöka marknadsföra den lite mer. Det pratades även om hur man via Facebook, för en relativt billig peng, kan marknadsföra sitt företag.

 

Nyhetsblad

Vi pratade även om att skapa ett nyhetsblad för RoSERs medlemmar. Nyhetsbladet föreslogs innehålla tips och information till oss medlemmar. Det skulle även finnas en möjlighet för alla att skriva en krönika eller annan form av berättade.

 

Medlemslista

Efter en förfrågan hos var och en så kommer en medlemslista med namn och telefonnummer ska skickas ut till alla medlemmar.

 

Välkomstbroschyr till nyexaminerade och Diplomerade SER-terapeuter

Katta ska fixa en välkomstbroschyr till nyexaminerade och Diplomerade SER-terapeuter. Tanken är att den ska finnas med i deras kuvert när de får sitt diplom hemskickat.

 

 

Våra etiska regler och vår värdegrund

Vi fortsätter att gå igenom våra regler för att se till att alla känner sig bekväma med dem. Så snälla, läs på dem igen och skicka förslag till förändring, om ni har några.

 

 

Mötesdeltagarna bjöds på köttfärssoppa och hembakta glutenfria rödbetsbullar med ost till lunch. Och hembakad glutenfri plommonkaka med vispad grädde till eftermiddagsfika. Här kommer receptet på soppan och bullarna.

 

 

Katta Hammelfelt Mikkelsen, grundare och sittande ordförande i RoSER

 

 

Åsa och Anneli

Åsa och Lotta

Gabriella och Paula

Paula och Katta

Köttfärssoppa

 

6oo gr blandfärs

3 gula lökar

3 vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

2 burkar krossad tomat

en liten rotselleri i små bitar

4 palsternackor

4 morötter

4 kycklingbuljonger

1,2 liter vatten

3 tsk salt

2 tsk svartpeppar

Texmexkrydda

 

Stek köttfärsen. Häll i tomatpurén. Häll i de krossade tomaterna, skär de gula lökarna i klyftor och släng ner dem i grytan. Pressa i vitlöken. Skala och skär rotselleri i små bitar, skala och skär palsternackorna och morötter i skivor. Släng i grytan. Lägg i buljongerna och häll i vattnet och krydda. Låt allt koka upp och smaka av.