"Sanningen är den att varje ögonblick,

steg för steg,

måste man konfrontera det man

tänker och det man känner,

med det man gör och den man är"

 

Katta Hammelfelt Mikkelsen

 

Tonfiskröra

 

2 burkar tonfisk i vatten

 

3 dl majonnäs

 

1 dl bostongurka

 

1 dl dill

 

1/2 röd lök

 

1 tsk curry

 

citronsaft

 

salt peppar

 

 

Blanda allt. Klart!

 

 

Söndagen den 11 oktober 2015

 

Idag har vi haft vårt allra första årsmöte någonsin för RoSER.

 

Det känns nästan surrealistiskt att tänka att för bara 1,5 år sedan var detta en tanke som upptog mycket av min tankeverksamhet och nu är vi här. Helt overkligt.

 

Och visst har denna dag varit känslosam. Jag har gråtit en hel del….som vanligt på SER-Akademin. Det började på föreläsningarna men tårarna bara fortsatte att falla i bilen på väg hem när jag försökte samla ihop dagens intryck.

 

Aldrig grät jag av sorg dock utan av lättnad och lycka av att ha

lyckats, tillsammans med Världens BÄSTA RoSER, lyckats med

att föra detta skepp i hamn.

 

Att få träffa ALLA er som gör detta möjligt var

dessutom den bästa ”egoboost” jag kunde få.

TACK av Hela mitt Hjärta!!

 

 

 

Här kommer lite information om vad som

upptog vår eftermiddag.

 

•Vi började med ett regelrätt årsmöte.

Detta uppfattades som lite virrigt emellanåt,

men jag tyckte vi styrde upp det till sist.

Det blev en del skratt i alla fall. Hade varit synd att

bryta ihop redan där…;)

 

•Därefter berättade ordförande, Katta,

om vad som fått RoSER att gro.

 

 

•Anki Persson fick ordet och berättade lite om

SER-Akademins historia samt informerade samtliga

om vilka förmånliga försäkringar som finns

för de som väljer att vara medlem i RoSER.

 

 

 

LUNCH

 

 

Vi åt Wraps med tonfiskröra och sallad. Eftersom vi hade en föreläsare som berättade om matens inverkan på vårt psyke så fanns det en medvetenhet kring maten som ledde till att den blev gluten, laktos- och sockerfri.

Det

uppfattades som om alla uppskattade den i alla fall;))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•Paula Fors Wilminko gav oss därefter en fantastisk föreläsning om hennes sagolika ”hjärtisar” med olika färger och struktur. Lämnade nog ingen oberörd…TACK!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•Soha Afskar fortsatte i färgens tecken och gav oss

kunskap om Aura-soma. Det vill säga hur våra känslor

påverkas av färger. Färgers symbolik och dess betydelse.

 

Otroligt inressant.

 

 

 

 

 

 

FIKA

Fikadags, som dagen till ära bland annat bestod av hemmagjorda

Rawfoodsbars, behövdes för att återfå lite energi till den sista timmen.

 

 

 

 

Mintchokladbollar

 

För ca 15-20 st:

 

1 dl ekologisk kakao

 

3 dl cashewnötter

 

2 dl mandlar

 

½ dl flytande honung

 

6 droppar pepparmyntsolja

 

Tillsätt 2 msk kokosolja vid behov och ev. mer honung om det blir svårt att forma bollarna.

 

Gör så här:

 

Mixa nötterna finkorniga. Tillsätt resterande ingredienser

och mixa tills du har en välblandad massa som bollar kan rullas av.

 

 

 

 

 

•Synnöve Foghed Gillberg skulle ha berättat om hur kosten och sömnen påverkar vår kropp, men då hon insjuknat dagen innan fick

Katta göra en provisorisk föreläsning. Vi ser Alla fram emot att få höra den av dig Synnöve. Krya på dig!

 

 

 

 

 

 

 

 

•Katta Hammelfelt Mikkelsen gav oss ett

litet smakprov på hennes teori kring

Tanken och Vårt inre barn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•Carina Carlsson delade ut väskor till alla medlemmar. Och för dig som hade svårt att delta idag - ha förtröstan.

Du kommer att få den på posten ;)

 

Anki fick en gåva från alla medlemmar för att hon startat SER-Akademin för 10 år sedan i år. Vilket jubileumsfirande! Att kunna ha en organisation kopplad till sina utbildade terapeuter. Tack vare SER-Akademin så har vi alla fått en chans att landa i oss själva men även en möjlighet att tillsammans kunna starta en så fenomenal organisation som RoSER.

 

Som det ser ut nu så finns det tankar om att snart samla alla medlemmar igen.

Det pratades lite om att kanske ha nån form av Kick-off i början av nästa vår.

Det är fritt fram att ge kommentarer kring det.

 

 

Väl mött

Katta HM, sittande ordförande i RoSER

Wraps 175° ca 12 minuter

 

4 ägg

500 keso

4 tsk fiberhusk

 

Mixa först ägg och keso med en stavmixer

tills det blir en slät smet.

Tillsätt fiberhusk och blanda väl.

Smeta ut jämnt på ett bakplåtspapper

som har en non-stick-yta och som läggs på en stor plåt.

Man kan även

behöva en mindre plåt eller form.

Därför att antingen får man 4 st lite

tjockare wraps eller så får man 6 st lite tunnare.

Sätt in i ugnen och grädda.

När det börjar få färg kring kanterna är dem

klara. Ta ut.

Låt svalna och skär i fyra/två delar.

 

 
 
 

För kontakt:

 

RoSER - Riksorganisationen för SER terapeuter

c/o Hammelfelt Mikkelsen

Strandgatan 27

26332 Höganäs

 

info@roserihbg.se

Här kommer lite deltagarkommentarer från den 11/10- 2015

..................

”- Mycket positivt.”

 

”- Inte superkul utan superfantastisk med jätteintressanta föreläsningar som gjorde en berörd.”

 

”- Är jättenöjd. Har fått den ”boost” som jag var ute efter.”

 

”- Fantastiskt upplägg. Jättegod mat. Intressant innehåll och fantastiskt bra jobb ni har lagt ner att bilda organisationen.”

 

”- Mycket givande och bra.”

 

”- Bra med olika föreläsningar.”

...................

Kan man bli annat än lycklig av dessa kommentarer?

Kärlek till Er Alla

 

Raw food bars

 

För 8.5 bar:

 

2 dl torkade ekologiska dadlar

 

2 dl sötmandel

 

1 dl cashewnötter

 

3 msk rå ekologisk kakao

 

2 msk kokosolja

 

2 msk vatten

 

Gör så här:

 

Mixa mandlar och cashewnötter till grovmalet i matberedare. Klipp dadlarna i 3-4 delar och häll i. Tillsätt övriga ingredienser och mixa!

 

(Väg om du vill få 50 g) och lägg ut på bakplåtspapper och forma till en bar. Njut! Förvaras i kylskåp och håller ca 1 vecka.